Vorupør Lys og Blomster

Efter 28 år med Vorupør Lys valgte Edith og Poul Henning Poulsen at afhænde butikken og give stafetten videre til unge og friske kræfter. 1. januar overtog kæresteparret Belinda Hingeberg og Christian Holritz nøglerne til både butik og lejligheden på 1. sal. Ikke for at flytte ind i første omgang, men som de selv siger, så forventer de, at der vil komme dage, hvor det bliver så travlt og arbejdstiden bliver så lang, at det er rart, at man kan gå ovenpå og sove.

Belinda fortæller, at det er lidt tilfældigt, at det blev Vorupør Lys, som skal være deres fremtid: ”Christian var på tur med nogle venner sidste sommer og benyttede dagene i Vorupør til at kigge rundt i butikkerne. Da han var inde i Vorupør Lys, spurgte Edith, om ikke det var noget for ham at overtage. Det kunne han dog hurtigt afvise, men han kendte én, som måske var interesseret.” I den forløbne periode var parret på besøg flere gange og drømmen om at drive butikken selv blev større og større. I forvejen havde Belinda en drøm om at starte som selvstændig med eget blomsterbutik og binderi. Nu bliver det så suppleret med de øvrige spændende varer i butikken.

Blomster har været omdrejningspunktet i parrets liv indtil nu. Christian arbejder som salgschauffør, hvor han kører rundt til blomsterbutikker og leverer friske blomster. Et arbejde han i øvrigt fortsætter med, så indsatsen i Vorupør Lys og Blomster bliver koncentreret på de 3 dage om ugen, hvor han ikke møder ind i Århus og fylder lastbilen. Belinda er udlært blomsterdekoratør og har arbejdet i blomsterbutik i Struer i mange år. Så der er ingen tvivl om at Vorupør nu får yderst faglig betjening indenfor alt, hvad der har med blomster og planter at gøre.
Til gengæld er kunsten at dyppe lys helt nye og uprøvede græsgange, men Belinda er i gode hænder, da Edith har lovet at lære hende op, så hun er helt i topform til den kommende sæson. Især de pædagogiske tilgange til kunder, der helt uøvet skal prøve at dyppe lys for første gang, glæder hun sig til at få inspiration til. Men der er ingen tvivl om at, hvad der mangler i rutine, det bliver rigeligt opvejet i entusiasme og det vindende smil.

For at få plads til de nye vareområder, dropper de salget af tøj. De er godt klar over at Vorupør Lys var kendte for den niche, Edith havde fundet; men da de begge brænder for blomster, så er pladsen givet bedre ud her. ”Og på den måde bliver det samlede udvalg af varer i byen da også endnu mere interessant”

Parret bliver boende i Hvidbjerg på Thyholm. Herfra vil Belinda køre mod Vorupør og Christian mod Århus de fleste dage, og så giver det vel også god mening, at de har lejet 1.salen, for der skal nok blive mange dage, hvor det ikke lige er køreturen hjem til Hvidbjerg, der står højt på ønskesedlen enter en travl dag i butikken.

Når de valgte at overtage allerede på årets første dag, og ikke vente til den kommende sæson, så er det dels for at have god tid til at lære de tekniske finesser ved at lave håndlavede lys; men endnu mere for at få sat de helt personlige præg på butikken, som betyder meget for især Belinda. Allerede den første uge blev hele ekspeditionsdisken vendt rundt, så ingen kunder er i tvivl om, der sker noget nyt i butikken.

Overtagelsen markeres med en reception den 27. februar. Denne dato er mest valgt fordi de til den tid er kommet helt på plads. (men også lidt fordi det er Belindas fødselsdag J)

Vi ønsker ”god vind” til Vorupør Lys og Blomster.