Alle i Vorupør, der er på Facebook har garanteret bemærket, at der sker en masse med Vorupør Boldklub i øjeblikket. Nogen kender derfor historien, nogen kender brudstykker og nogen personer er helt uvidende om baggrunden. Her følger en artikel, som måske vil give lidt mere helhed.

Vorupør Boldklub (VBK) har eksisteret i næsten 90 år (hvilket man kan se på logoet). Gennem alle disse år har der selvfølgelig været svingende medlemskab og et varierende antal aktive spillere. Klubben har tradition for både at have ungdomshold, seriehold og oldboyshold. I en årrække havde de også både pige- og damehold. I en periode med små årgange og en tid, hvor der kom mange andre fristelser og interesser i form af internet og computere mm, var det svært at samle nok aktive spillere. (det var samme periode, hvor vi desværre mistede den lokale FDF kreds). Denne udfordring løste man i første omgang med samarbejde med klubber omkring os, hvor man f.eks. delte pigehold med Hundborg, og trænede/spillede på skift i de to byer. Da udfordringerne ramte 1.holdet kunne man ikke mere nøjes med at have et samarbejde; og dette blev mere formaliseret med en klar kontrakt og oprettelsen af en ”ny klub” sammen med Klitmøller if. Dette har så kørt nogle år; men desværre forsvandt noget af den oprindelige identitet i det nye samarbejde. Det sammenhold, der skal præge en lokal forankret forening var også svært at bibeholde – og det er jo en nødvendighed for at kunne gennemføre store arrangementer som f.eks. Strandfesten. En stor del af overskuddet fra Strandfesten gik til udgifter i forbindelse med trænerlønninger mm til de 3 herrehold i samarbejdet. Da Klitmøller så ønskede at sætte lønningerne til trænere yderligere i vejret satte Vorupørs repræsentanter hælene i. Klitmøller valgte derefter at opsige kontrakten. Og dermed var grundlaget lagt for at Vorupør kunne formulere en ny strategi om at ”gå tilbage til rødderne.”
I samarbejdsaftalen mellem Vorupør og Klitmøller stod der, at den dag et evt. samarbejde ophører, ville førsteholdet blive i Klitmøller og andetholdet i Vorupør. Derfor er status, at Vorupør fra kommende sæson har tilmeldt 2 hold i turneringen. Vi skal derfor spille i serie 5 og i rækken med Oldboys.

logo

logo

formand Lars Hyldahl

formand Lars Hyldahl

en fra spillertruppen.

en fra spillertruppen.

en fra spillertruppen

en fra spillertruppen

Det nye setup.
Bestyrelsen i VBK har nu formuleret en helt anderledes plan for fremtiden. Helt anderledes både i forhold til tidligere og i forhold til, hvad alle andre klubber gør. Fremover skal det være begejstringen og sammenholdet, der skal være det drivende. Både på holdet, men også blandt tilskuerne og byen i det hele taget. De penge, der tidligere gik til trænerlønninger, skal nu bruges på spillerne, medlemmerne og tilskuerne. Selve trænergerningen bliver som alt det øvrige, der kommer til at foregå, varetaget af frivillige. Dermed kan det godt være at det ikke er den samme træner, som møder op til alle kampene, men VBK har gennem tiderne fostret mange gode spillere, som er fuldt kompetente til at påtage sig dette ansvar.
formanden for VBK, Lars Hyldahl, udtaler til vorupor.dk: ”Der er mange ”gamle” VBK´ere, der gerne vil være med i fællesskabet, men af forskellige årsager ikke kan spille fodbold længere. Nu har de muligheden for at være med alligevel, ved at bidrage frivilligt som vandbærere, træner, holdleder, flagbærere osv.”

Lars fortsætter:  ”Planen er at hver hjemmekamp bliver et event, det kan være en ballon mand til børnene, et samarbejde med børnehuset om at vi aflønner pædagoger i tidsrummet hvor der er fodboldkampe, så kan fædrene tage børnene med og konen kan få et par "fritimer" det kan indebære fællesspisning, hoppeborg til børnene osv osv. alt er på tegnebrættet og ideer som vi sammen med spillerne vil føre ud i livet. Alle skal være velkomne på Vorupør stadion, dvs. at vi igen vil opsøge passive medlemskaber ved husstandene i Vorupør, det vil give lidt penge i kassen, men også et fællesskab til fremtiden for Byen. Vi skal huske på at vi er den ældste fritidsforening i byen, og den må endelig ikke dø ud.”

At bestyrelsen/arbejdsgruppen mener det alvorligt ser vi tydeligt på den kæmpe kampagne, der er kørt på facebook. Hver eneste dag har der, i en lang periode, være præsentation af nye spillere, som bakker op om ”den hyggelige tilgang”. At disse præsentationer er blevet serveret på en humoristisk måde, så læserne ikke kunne lade være med at smile, vidner da bare om den folkelighed, der er under opbygning. At nogen af de ”nye” spillere, så får os til at smile lidt for højt, skaber vel bare plads til at andre også tør melde sig på banen. Og fælles for de fleste af de spillerprofiler, vi er blevet præsenteret for, er, at de i hvert fald vil have gavn af motionen og den friske luft. Dette er sagt med ”dyb respekt og kærlighed”, at en gammel skribent, som ikke tør udsætte sig selv for de hårde strabasser på banen. Men jeg glæder mig da til at se Søren Slagter komme tilbage i fordums tiders topform, når han er færdig med at træne i Vorupør Fittnes.

Ud over en imponerende spillertrup, som vel i skrivende stund har rundet 45 personer, er der en hel ring af specialister, som står rundt om spillerne. Tomas (Surf) stiller op med bus til alle udekampe, så spillerne kan hellige sig den psykiske opvarmning på udeturen og forhåbentlig kan fejre sejren på vej hjem. Sigrid (Fittnes) er tilknyttet som coach og passer på spillernes form og BMI. Peter (Foto) møder op til kampe og træning for at forevige stjernestunderne. Og mange flere står klar i kulisserne.
TVMidtVest mødte op til første træning, se artiklen og se indslaget her.

en fra spillertruppen

en fra spillertruppen

en fra spillertruppen

en fra spillertruppen

Vi håber alle, at VBK lykkes med det nye setup, men der er ingen tvivl om, at der venter et endog meget stort stykke arbejde foran.

en af koryfæerne

en af koryfæerne

90 års jubilæum.
Og som om denne opgave ikke var stor nok i sig selv, så er der lige en rund fødselsdag, der venter lige om hjørnet. 1. april er det 90 år siden VBK blev grundlagt. Næste bølge på facebook er derfor et kig på klubbens koryfæer gennem tiderne, og der er ganske mange. Det bliver for voldsomt at nævne dem alle her, og der er ingen tvivl om at der fortsat vil komme fokus på personer, som har betydet noget for byens boldklub, i hele perioden indtil jubilæet. Her er der bare udvalgt nogle få billeder.

Lars Hyldahl løfter lidt af sløret for planerne for jubilæumsfesten.:
”Vi vil markere det i foråret, med den største fest der nogensinde er blevet arrangeret i Vorupør. Alle nulevende VBKér vil blive inviteret (det er cirka 1000 personer, vil jeg tro). Vi er i gang med en masse benarbejde for at få det klart, men det er svært at finde og huske de mange VBK´ere. Vi prøver og vi glæder os, og håber det lykkes. Vi har allerede styr på en del af det stærke kvindehold i start 80´erne.”

Herfra skal lyde et stort ”HELD & LYKKE” med begge projekterne. Både at få god drift i ”en anderledes boldklub” og den store jubilæumsfest.
Ligeså snart der foreligger en kampplan for de 2 hold, vil der komme et menupunkt for oven her på byens hjemmeside, så alle tilskuere kan planlægge, hvordan de bakker op om holdet.