Fiskeopskrifter.
Vi er rigtig mange, der nyder at få fisk serveret på spændende nye måder. Og vi ved jo alle, at fisk er både sundt og velsmagende. Som ekstra bonus er der rigtig mange retter, som kan tilberedes på kort tid.
For at give lidt inspiration, har vi spurgt 2 af de største eksperter i byen om deres bedste opskrifter. Her kommer de med 2 bud hver.
Læs mere om Vorupør Røgeri og Lisbeth og Benny her.
Læs mere om Fiskercompagniets Fiskeforretning og Inger og Per her.
Ingers Havkat.
6 skiver havkatfilet
2 store løg
1 æg
rasp
salt
smør til stegning
fløde og eddike
tips: i stedet for eddike kan du bruge karry.
Og du kan komme champignons i sovsen.
Løgringene steges i smørret til de er bløde, ligesom til almindelig bøf.
Paner fisken og steg den ca. 7 min. På hver side.
Når de er færdigstegte tages de af panden, og fløde og lidt eddike (eller karry) kommes i. Koges ind og serveres til fisken sammen med kartofler.
Tilberedning: ca. 15 min.
--------------------------------------------------------------------------
Rugmelsstegt skærisingfilet.
Risotto:
1 hakket skalotteløg
1 dl. Tør hvidvin
1 dl. Vand
100 gr. Risotto ris
1 spsk. Smør
2 spsk. Flødeost
200 gr. Cherrytomater eller San Marzano tomater
1 spsk. Olivenolie
2 store skærisingfiletter á ca. 125 gr.
1 spsk. Rugmel
olivenolie og 1 spsk. Smør
salt og peber
Risotto:
Sauter løget af i smør og tilsæt risene, som også må sauteres lidt af. Hvidvinen hældes på og koges op med risene, hvorefter vandet hældes ved, koges ved svg varme i ca. 10 minuter, til risene er let sprøde i kernen.
Så tilsættes flødeost, der røres i risene til risottoen har konsistens som en risengrød. Hvis risene er for faste, kan man piske en skefuld kogende vand i til en luftigere konsistens.
Smages tilmed salt og peber og serveres med det samme.
Skærising:
fileterne lægges dobbelt på langs og vendes i rugmel, hvorefter de steges i olie og smør til en gylden farve.
Krydres med salt og peber.
Bagte tomater:
Tomaterne skæres i grove stykker og vendes med olivenolien og krydres let med salt. Kan bages i ovn i ca. 5 minutter ved 200 grader eller svitses på pande, til de er faldet lidt sammen.
Anrettes med risotto under den gyldne skærissingfilet med tomaterne lidt rundt og oven på fisken.
Tilberedning: ca. 30 min.
Lisbeths Havkat.
4 pæne havkatfilletter
2 fed hvidløg
1 stor dusk persille
1/4 ltr. Piskefløde
olivenolie
1 tsk. Dijonsennep
smør, salt og peber
Hak hvidløgene fint og svits dem i olivenolie. Klip persillen i. Svits videre. Steg filletterne i smør, ca. 4-5 minutter på hver side. Stil filletterne ind i en 100 grader varm ovn, i et ildfast fad. Hæld piskefløden på panden, kog det ind. Tilsæt salt, peber og en tsk. Dijonsennep. Kog ind til en passende konsistens.
Hæld sovsen i det ildfaste fad til fisken, og drys med persille/hvidløgsblandingen.
Serveres med ris. Med en frisk salat af strimlet julesalat med stykker af grapefrugt. Olie/eddike dressing.
Tilberedning: ca. 15 min.
-----------------------------------------------------------------------------
Laks i ovn med sennepssauce.
2 stykker laksefilet uden skind á ca. 150 gr.
1 dl. Piskefløde
salt og peber
1 lille tsk. Fiskesennep (sennepsmel eller tilberedt)
1 spsk. Capers
Tilbehør:
Kartofler
Lidt persille
grøn salat eller grøntsager
Læg fisken i et lille ovnfast fad. Rør fløden med salt, peber og capers og hæld den over. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 10-12 min., til laksen er færdig.
Kog kartoflerne, drys med hakket persille og server dem til laksen sammen med en grøn salat eller grøntsager, f.eks. ærter.
Tilberedning: ca. 25 min.