.

.

Badehotel, bistro og surfshop.

Det var egentlig min plan, at Vorupørs hjemmeside skulle være først med nyheden om at den nye flotte bygning ved landingspladsen, fik de sidste tilladelser og kunne slå dørene op. Så jeg kontaktede Nanna Nyhus og aftalte en hyggesnak om den glædelige nyhed to dage senere; men her opdagede jeg så, hvor meget dette spændende projekt fylder i hele landsdelen – og langt udenfor Vorupørs grænser. For allerede aftenen inden vores møde, kunne man på en helt side i Nordjyske læse om både baggrund og planer.
Denne artikel bliver derfor en opfølgning og mere fokus på tankerne og følelserne bag.

Badehotel, Bistro123 og butik.

Badehotel, Bistro123 og butik.

sådan ser det ud fra vejen.

sådan ser det ud fra vejen.

De fire venner bag virksomheden.
Men lad os først lige lære de 2 vennepar lidt nærmere at kende. Sigrid Bruun Jakobsen og Peter Joseph Jensen bor i den gamle lærerbolig lige ved siden af skolen. Peter er født i Vorupør og har boet her hele sit liv, kun undtaget de mange og lange perioder, hvor han har arbejdet andre steder i verden, hvor der var bud efter hans evner som tømrer. I en periode var det faktisk en stående vits i området, at Sigrid efterlyste ham på facebook under titlen: ”find Peter – sidst set i Grønland”. Sigrid er et multitalent, som har beskæftiget sig med rigtig mange ting, lige fra hestetræning, fittness instruktør, it, opstart af virksomhed og meget mere, alt sammen med afsæt i Vorupør.
Nanna Nyhus og Tomas Agesen er tilflyttere fra København; men har boet fast i byen siden 2016, hvor de købte ”æ post´s hus”, som de selv renoverede og gjorde rigtig lækker. Indtil da var Tomas fast i byen hver sommer, hvor han drev surfbutikken ved siden af Klocks spisested. Han var også aktiv som eventmaker i flere forskellige sammenhæng – i forbindelse med det store VM i SUP, som fandt sted i 2017, meldte arrangørerne på et tidspunkt, at de ikke kunne finde en model, hvor der kunne gennemføres ”efter-fester” for atleterne og tilskuerne; her pegede alle fingre så mod Tomas, som arrangerede en række events i en kvalitet, der stadig tales om.

Det er surfing, der har ført Peter og Tomas sammen, mens Sigrid og Nanna elsker naturen og det specielle fællesskab, som man kan opleve i en mindre by, og som er så kraftigt i Vorupør. Et fællesskab, som både dækker ”de indfødte”, de tilflyttede og de mange faste feriegæster. Derfor var de 4 venner heller ikke i tvivl om, at de gerne ville skabe et sted, hvor netop kærlighed til stedet og fællesskab skal være en mærkbar del af virksomheden, som Nanna udtrykker det.

fra venstre: Nanna Nyhus, Tomas Agesen, Sigrid Bruun Jakobsen og Peter Joseph Jensen.

fra venstre: Nanna Nyhus, Tomas Agesen, Sigrid Bruun Jakobsen og Peter Joseph Jensen.

”5 minutter i tolv”
Efter års venten lykkedes det så endelig at få den sidste ibrugtagningstilladelse i hus. Selv om vi alle havde håbet på, at det ville lykkes, havde de fire venner selvfølgelig været nødt til at iværksætte en ”plan B”, så der var kørt en foodtruck i stilling og gjort klar til at køre servering ”på trappen”, som de seneste to år. Men med tilladelsen i uge 27 blev der pludselig ekstra travlt med at få det nye setup på plads.
Nanna er da også helt bevidst om, at sommersæsonen starter lige nu, og de kun har en enkelt uge, inden hele byen er fyldt og området vil summe af liv. Derfor er bistroen lige nu en ren heksekedel af venner og bekendte, der er kommet til for at hjælpe med at få det sidste på plads.

”Kærlighed og fællesskab”
Mens jeg sidder og nyder en kop kaffe fra den nye imponerende kaffemaskine (hvis man kalder den for det, når vi er oppe i den avancerede størrelse.?), og forsøger at blive afklaret på, hvordan de fire vil magte den store opgave med at drive både hotel, bistro, butik og surfkurser, har Nanna mere lyst til at fortælle om følelser og idealer. ”Vi er simpelthen fyldt med en fantastisk lykkefølelse lige nu.” I den svære tid kom der så mange fra byen og området og bakkede os op, og nu strømmer det ind med kærlighed og lykønskninger. ”Du drømmer ikke om, hvordan energien er født igen, og hvor meget vi glæder os over den store opbakning.” ”Det er lige det fællesskab og den energi, der fik Tomas og jeg til at falde for Vorupør i første omgang.”

Det har hele tiden været planen, at de fire vil arbejde hårdt alle sammen om sommeren. Til gengæld vil de arbejde på skift i virksomheden udenfor den travle tid. På den måde kan de holde åbent året rundt, og alligevel få tid til egne interesser og familieliv, når der ikke er travlt.
Her og nu er det et spørgsmål om at få delt opgaverne ud, alt efter hvilke funktioner vi ikke kan nå at få besat af andre medarbejdere; men heldigvis kan vi fire selv klare rigtig meget. Tomas kan godt lide at lave mad, så han vil nok komme til at tilbringe en del tid i køkkenet. Mens jeg er på besøg i bistroen, har han en ”rigtig kok” i køkkenet, så han suger til sig af tips og tricks.

velassorteret bar m blik ud i køkkenet.

velassorteret bar m blik ud i køkkenet.

glasfacaden set indefra

glasfacaden set indefra

sådan kan man også se stranden.

sådan kan man også se stranden.

”Vi har ikke lagt os fast på ret meget endnu; men er klar til at justere undervejs på de erfaringer, vi får gjort”, fortsætter Nanna. Og os, der kender de fire, og deres indstilling til livet, er ikke i tvivl om at de nok skal få improviseret og tilpasset, så der kommer endnu bedre og mere spændende resultater undervejs.

Mens vi snakker kommer der en svensker ind og spørger om det er muligt ”at spise frokost”. I mit hoved var det helt udelukket, da alle havde travlt med opgaver; men Nanna springer alligevel op og går ud i køkkenet for at spørge, om de har mulighed for at lave en gang morgenmad. Der var desværre ikke råvarer hjemme her inden åbningen; men det gav et supergodt indtryk af kundeservice, at de trods alt forsøgte. (og jeg vidste faktisk ikke at når svenskere ønsker frokost, så mener de morgenmad 😊)

Mens Nanna er væk ser jeg en af vennerne, som kigger undersøgende på vinudvalget. Jeg kan jo ikke lade være med at spørge, om han interesserer sig for vin.?
Det viser sig, at Kent faktisk er kongelig hof vin-sommelier, så jeg vælger ikke at fortælle, at jeg er vinekspert og komme med kloge kommentarer, men kun at indskyde, ”at det også er et spændende område, og at der er mange gode vine.”

Bygningerne og indretning.
Det første der slår en, når man kommer til stedet (faktisk er der ingen, der kan komme til Vorupør Landingsplads uden at se det), er den store trappe med de lyse og lette, ja nærmest transparente, facader, der i en moderne stil kobler den oprindelige bygning sammen med de to nye tilbygninger. Selv om taghældningerne er forskellige på alle bygningerne, fremstår de alligevel originale og sammen med glasfacaderne får man et klart førstehåndsindtryk af at indholdet er vidt forskelligt, hvad det jo også er. Den samlede virksomhed spænder jo så vidt som at dække en butik med komplet surfudstyr og designertøj, og andet unikt, som de fire ejere har udvalgt. De har bl.a. forhandling af mærket Patagonia, som er et kendt bæredygtigt brand - men jeg synes nu alligevel, det er mere spændende og specielt, at de selv designer og udvikler egne mærker.
Den oprindelige bygning, som er gennemrenoveret, ”skjuler” selve badehotellet, der består af 7 individuelle, lækre værelser. Hvert enkelt værelse er indrettet så man får mest muligt ud af facon, størrelse, udsigt mm. ”Det har aldrig været meningen at lave et stort koncepthotel, vi ønsker at give vore gæster en intim og personlig oplevelse. Vi tror og håber, at vore gæster ønsker at blive en del af lokalsamfundet mens de er her, og vi er klar til at tilbyde og foreslå oplevelser, som passer til den enkelte – uanset om det er familier, ældre eller yngre gæster”, fortæller Nanna Nyhus.

Men den bygning, der tiltrækker mest opmærksomhed og flest gæster, er helt klart den nye bistro. Her er der højt til loftet og god plads til at slappe af og hygge sig – uanset om man ønsker at nyde en god middag med god vin, eller kigger ind til en kop eftermiddagskaffe med kage. Faktisk håber de fire, at mange også vil benytte huset til at slappe af med en drink fra den velassorterede bar, og hænge ud med venner. Og hvis man ikke har venner med når man kommer, så indbyder hele indretningen til at man kan møde nye venner undervejs.
Der er så mange spændende detaljer i byggeriet, at jeg har svært ved at forestille mig, at man kan tænke alle disse detaljer igennem, inden man begynder på selve byggeriet; men det siger vel bare noget om forskellen på en skribent og et team, der består at kreative mennesker, hvoraf de to har en solid håndværksmæssig baggrund.
Jeg vil derfor ikke komme med flere beskrivelser; men kun opfordre til at du selv kigger ind og nyder detaljerne.

Nu kører det…
Som jeg startede med at skrive, så var lokalet fyldt med mennesker og aktivitet denne fredag formiddag, kort før åbningen, så jeg spørger helt naturligt, hvor mange af disse folk, der er med på holdet her i den kommende sommer?
”De fleste er venner, som hjælper os i gang nu; og nogen af dem vil komme i kortere perioder, når de har mulighed; men ellers har vi kun Gustav fast. Han er til gengæld helt fantastisk og kan springe ind i alle funktioner.”
Tomas, som interesserer sig for mad, og er god til at lave mad, har påtaget sig ansvaret for køkkenet. Lige nu har han besøg af en professionel kok, Thomas ”hurtig” Fischer, som giver gode råd og hjælper med at få tilpasset menukortet. Et kort besøg i køkkenet forklarer uden ord, hvorfor Thomas har fået tilnavnet ”hurtig”, for jeg skal da lige love for, at der sker ting og sager.
Sigrid og Nanna står på mål for booking, hjemmeside og markedsføringen. De har begge erfaring med multimedia og administration, og så gætter jeg på, at vi vil kunne møde Nanna bag baren, når der skal kreeres spændende drinks – hun har faktisk 12 års erfaring i restaurationsbranchen, senest som barchef i København.

Gustav og Sigrid lægger planer.

Gustav og Sigrid lægger planer.

Thomas "hurtig" Fischer er gæstekok.

Thomas "hurtig" Fischer er gæstekok.

.

.

Vi vil alle tre/fire servicere gæster og servere i bistroen. ”Vi har ikke tænkt os at trække i firmatøj, men mon ikke vi tager en lille spændende hat på.” siger Nanna med det smil som gør, at jeg ikke helt kan gennemskue, om det er en joke eller rigtigt – men det må vi jo hver især selv tjekke senere.
”Rengøring af hotelværelserne klarer vi når der er tid i løbet af formiddagen, og skulle der være brug for småreparationer, så har vi jo to håndværkere, som er klar.”

”Vi har jo haft butikken åbent et stykke tid, så den kører med de folk, der er på job her. Det behøver vi derfor ikke tænke så meget på; men de vil nok også komme til at hjælpe de øvrige steder.”
Det tyder på, at Gustav nok skal få et spændende og meget alsidigt arbejde i den kommende tid.

De søger nu personer, som er interesseret i at få et sommerjob. ”Der må være nogen, der er interesseret i at arbejde nogle uger her hen over sommeren – og tjene lidt gode feriepenge.
Og mon ikke mantraet med ”kærlighed og fællesskab” også i denne forbindelse vil hjælpe de nystartede godt i gang med at finde de rigtige hjælpere.

På vej væk fra samtalen med Nanna, ser jeg at ”overtjener Peter” er kravlet op på taget, hvor der lige er en tagplade, som skal rettes til – så de er godtnok alsidige i byens nye bistro123.

Du kan læse mere om byens Vorupør Badehotel og Bistro123, og se flere billeder, på deres hjemmeside:
https://voruporbadehotel.com/

Lad mig slutte denne lille beskrivelse med en opfordring, som de fire venner har været med til at gøre populær i området: ”vi sigges”

Tekst og foto: Kim Poulsen