Nyheder

Vorupør Stien

08-05-2023

.

.

.

.

.

.

.

.

Vorupør stien

En frisk travetur rundt i Vorupør med en afstikker ud i den specielle natur, der omgiver os. Undervejs på turen er der 12 nedslag i fiskerlejets historie.
Selv om man er kommet regelmæssigt i Vorupør gennem mange år, eller måske endda bor her, så er der ny viden og nye oplevelser koblet på den nye vandresti, der blev indviet i foråret 2023. Stien af lavet af Vorupør Stilaug, der er en afdeling af Vorupør Borgerforening. De har undervejs i den lange planlægningsproces haft kontakt med alle interessenter, som havde noget at byde ind med for at få stien så mangfoldig som muligt. Bl.a. har Museum Thy lavet beskrivelserne til de 12 skilte og lægger hjemmeside til den elektroniske udgave. Nationalpark Thy har leveret viden om naturen og står for fremstilling af folderen, som udleveres flere steder rundt i byen. Endelig har en del fonde og private givet økonomisk støtte, så der var penge til at få stien etableret.

Ruten er lavet i en rundkreds, og dermed kan man jo starte, hvor man vil – en del vil sikkert opdage den undervejs, og først finde ud af at det er en officiel vandresti, når de er kommet flere stop frem. Men denne beskrivelse tager udgangspunkt i den rækkefølge, der står i folderen.

Der er skilte undervejs med historiske fortællinger på dansk. Hvis man ønsker fortællingerne på tysk eller engelsk (eller ønsker at genlæse dem senere), er der QR-koder på alle skiltene.

 1. Start ved Fiskercompagniet
 2. Molen
 3. Huset med tårnet
 4. Æ Gammel Redningshus
 5. Strandgaarden
 6. Æ Bøjeba´k (cigarbakken)
 7. Æ Gammel Towt
 8. Vorupør Museum
 9. Vorupør Kirke
 10. Skolen
 11. Gamle Svends Hus
 12. Æ Over Fyr og signalering

 

Ruten er på knap 4 km. (3,8 km) og har to afstikkere ud i naturen. Resten af ruten er på fortove eller stier i byen. Det vil sige, at hvis man er dårligt gående, har barnevogn eller på anden måde ikke kan gå i klitter, så kan man tage de to genveje og skære lidt af ruten. Til gengæld går man glip af ”Æ Bøjeba´k” og ”Æ Over Fyr”.

Vi har testet stien og giver den vore varmeste anbefalinger.