Nyheder

Vinterbadefestival 2019

09-12-2019

4. JULEDAG KL. 15.00

Efter vejrudsigten, og som tingene ser ud i øjeblikket, kommer årets store badebegivenhed til at finde sted i og omkring havbadet.
"Det har også altid været målet med festivalen at bakke op om havbadet, og at vise at det ikke kun er i sommerheden, den har sin berettigelse."

Faktisk har havbadet store fordele netop når vejret viser sig fra en lidt mere barsk side, hvor bølgerne raser i det store hav, og man kan slappe mere af inde i læ.
Vi har tidligere været nødt til at flytte nord for molen, da havbadet var fyldt med sand efter stærke efterårsstorme, og det gør vi selvfølgelig igen, hvis det bliver nødvendigt.

Sidste år oplevede vi  det lidt komiske, at vi var nødt til at hente noget sand til området omkring havbadet.
Ganske vist ikke for at fylde det i badet, men fordi terrasserne var blæst tomme, så man ikke kunne komme frem uden at gå gennem grus og sten; men vi gør hvad vi kan for at baderne får den bedst mulige oplevelse til "det årlige bad"

 

 

I år er den samlede vandgang sat til kl. 15.

Som traditionen byder stiller alle baderne op lige før, og ønsker hinanden God Jul og Godt nytår mens vi skåler i et glas "champagne", inden det går løs med at komme først i og få det kolde gys.

Vi forventer i år deltagelse af 300 badere fra nær og fjern. Det plejer at være et festligt syn, når de mange badere løber hujende mod vandet, mange iklædt de specielle beklædninger, der kendetegner netop deres vinterbadeklub.
Et syn, der giver det kolde gys til de mange tilskuere, der møder op på dagen.

Igen i år er der 3 store containere med lækkert varmt vand, som baderne kan holde pause og komme til kræfter i imellem de mange ture i det kolde vand.
Men sidste  år kom der en ny til til:
"Not Hot Pot" er navnet på de 2 små containere.
Flere badere er gennem årene kommet op fra vandet med bemærkninger om at "det jo slet ikke er koldt". Det har arrangørerne taget til efterretning, så i år er der rigtig koldt vand.

I år udvider vi så denne populære og iskolde fornøjelse ved at udskifte de små kar med en af de helt store containere. Den vil blive fyldt halvt med vand og halvt med is. Faktisk har vi bestilt 10 tons is, så det skal nok blive dejligt koldt.
Alle der krydser havbadet og tager en tur gennem is-containeren vil få udleveret et diplom som "Cold Hawaii Viking Vinterbader" 

Da vi altid lægger stor vægt på sikkerheden, vil der være massivt opsyn ved denne container, og der vil både være hjertestarter og lægehjælp.

Ud over selve badningen er der masser at kigge på. Der vil igen i år være boder med varmt og koldt. Der er kommet nye butikker i området ved havet, ligesom byens øvrige butikker og spisesteder er på mærkerne for at betjene alle gæsterne.

Sikkerheden er i top i form af både redningsstationen, akuthjælperne, surferne og lokale læger. Og en hel masse af byens ildsjæle er klar til at gøre festivalen til en rigtig god oplevelse for både aktive badende og de mange tilskuere.

VI GLÆDER OS TIL AT SE JER :-)