Nyheder

Julemessen

12-12-2022

Fra fisk til palmer.

En helt ny ramme for årets julemesse i Vorupør så dagens lys forrige weekend. Her var de vante rammer i Akvariet skiftet ud med lokalerne på skolen. ”Vi har været utroligt glade for samarbejdet med akvariet gennem de sidste 12 år.” fortæller Kim Poulsen, talsmand for julemessen. ”Men dels var pladsen blevet for trang, og dels trængte vi alle til at prøve noget nyt. Valget for den nye placering faldt så naturligt på skolen, der for år tilbage blev overtaget af byen, og i dag fungerer som borgerhus. ” Vorupør Erhvervsforening, som står bag messen, var helt klar over, at der skulle noget specielt til, hvis man skulle fastholde positionen som ”Thy´s hyggeligste Julemesse”, og fortsat være det udflugtsmål, som hele området har lyst til at bruge et besøg på. Så på et udstillermøde i efteråret lagde man hovederne i blød, og kom til det resultat, at julemessen skal bygge bro mellem de kendte juletraditioner og den profil, som Vorupør har opbygget som stedet, hvor man er aktiv i og ved den blå natur. Og tænk dig engang: hvis man tager et juletræ, skærer de øverste grene af, så kun de to nederste er tilbage, og vender den på hovedet; så har man pludselig en ”Cold Hawaii Palme”. For at gøre sammenhængen endnu tydeligere, blev ”palmerne” malet blå, og hængt op midt i den flotte julepyntede sal.

Og det virkede efter hensigten. De 16 lokale erhvervsdrivende, der sammen med 4 lokale foreninger, havde stande på messen, udtaler samstemmende, at de nye rammer gav endnu bedre mulighed for den hyggelige snak med de mange gæster, som netop er målet med en julemesse.

Lokal opbakning.
Vorupør viste endnu en gang, at man er god til at bakke samlet op, når der sker noget i byen. Det er da imponerende, at en by med omkring 600 indbyggere kan formå at samle så bred opbakning, at gæsterne kan opleve to håndværkere, to pengeinstitutter, to feriehusudlejere, to ejendomsmæglere, restaurant og hotel, Campingpladsen, samt fem butikker, som solgte alt fra dagligvarer til julenisser.
Købelysten og Interessen var stor, og snakken gik lystigt ved de mange julepyntede stande. Vorupør El-service, som havde valgt at udstille luft-til-luft opvarmning, blev næsten blæst bagover af de mange, som ønskede at høre mere om denne opvarmningsmetode. Faktisk nåede Torben ikke at få spist sin madpakke – første gang der var en lille pause i strømmen af mennesker, og han kiggede på uret, da var klokken ”kvart i lukketid”.

Der er altid nogen, som kommer lettere til resultater end andre. Flere af udstillerne kiggede misundeligt på VØ Sport & Fitness, da Ellen gjorde sin stand klar. Da der er en dør mellem fitnesscentret og foyeren i skolen, kunne hun nøjes med at sætte et stort skilt op med ”kig ind”. Til gengæld var der så mange, der kiggede ind, at centret vist aldrig har været så fyldt før. Selv julemanden fik lyst til at afprøve maskinerne.

Det store trækplaster.
Selv om de nye rammer giver meget mere plads, var der alligevel stopfyldt, da korskolen og spirekoret fra Nordvestjysk Pigekor gik på scenen søndag kl. 12.30. ”i sidste øjeblik var vi faktisk nødt til at flytte trappen op til scenen om til bagkanten og lukke piberne ind af bagdøren, da det var totalt umuligt for de 35 piger at komme igennem den fyldte sal”. Til gengæld var der god plads på den store scene, og tilskuerne fik ved hjælp af de dygtige sangpiger og de kendte julesange en rigtig god forsmag på den stundende højtid. Selvom nogle af pigerne var på scenen for første gang, og konstant blev distraheret af forældre og bedsteforældre, som stod i salen og vinkede, så styrede korleder Anette Boch Pedersen koncerten med venlig og myndig hånd.
Kim Poulsen havde da også mange rosende ord til afslutning, hvor han endnu en gang omtalte korsangerne som ”vores piger”, da de er blevet et fast indslag under Julemessen i VØ. Udstillerne valgte endnu en gang at donere 1500 kr. til korene, til ”det sjov, som jeres kontingenter ikke dækker”.

Overflødighedshorn af gevinster og præmier.
De godt 1000 gæster, der besøgte messen, deltog i udtrækning på entrebilletter, hvor udstillerne havde stillet 40 præmier á ca. 200 kr. til rådighed. Derudover var der 10 udstillere, som havde konkurrencer om varer og gavekort til et samlet beløb på 20.000 kr.
Heldigvis var der god spredning på præmieuddelingerne, så de over 30.000 kr. blev spredt ud til mange glade vindere.

Stort Cafe-område.
”En af de ting, vi tidligere har savnet; men havde god mulighed for på den nye placering, er et lækkert område, hvor gæsterne kan trække sig tilbage og nyde en kop kaffe eller varme æbleskiver” fortæller Per Nielsen, formand for Erhvervsforeningen. ”Da skolen jo bliver brugt som udlejning til fester mm, er der gode køkkenfaciliteter, og rig mulighed for at stille an med lækkerier.”
”Da Vorupør Røgeri har lukket i øjeblikket, og derfor ikke ville deltage i messen, tog vi fat i Sonja, og fik hende til at tage ansvaret for denne del af messen. Der blev bagt og brygget til den store guldmedalje, så jeg er sikker på, at hun er genvalgt til tjansen næste år.” slutter Per, for der er allerede truffet beslutning om, at messen fortsætter på skolen fremover.

Vorupør Boldklub har valgte i år også at trække væk fra havet, og hjem til egne lokaler med deres store Julebasar. På den måde blev julestemningen bredt ud til at omfatte hele denne del af byen. Boldklubben melder også om stor tilfredshed med resultaterne af deres arrangement.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.