Nyheder

Billeder fra Vinterbadefetival 2016

29-12-2016

Fantastisk Vinterbadefestival.

”24 timer til at planlægge og gennemføre vinterbadefestivalen”. Det var hvad der var til rådighed efter stormen Urd havde oversvømmet Havbadet og smadret den store sauna, og dermed umuliggjort den opsætning, som var planlagt.
Arrangørerne valgte derfor at flytte hele aktiviteten til stranden nord for Molen. Alle gode kræfter blev sat ind, og masser af ekstra hjælpere trådte til, så vinterbadningen kunne starte som planlagt.

Og det blev en fantastisk dag. Kl. 14.00 åbnede de 5 julehytter med varme forfriskninger og barerne, hvor den ene havde levende musik. De godt 2000 tilskuere kunne så hygge sig ved boderne indtil Bubber gik på scenen kl. 15.00 og fortalte en julehistorie og fik 4 voksne mænd til næsten at svæve frit i luften. Herefter blev redningsbåden trukket i vandet, hvilket i sig selv er en spændende oplevelse at overvære. I dagens anledning var det dog en del af sikkerheden i forbindelse med den efterfølgende badetur. De knap 200 deltagende vinterbadere startede med at ønske hinanden en god badetur ved at skåle i champagne, inden den store løbetur under hujen og råben ud i de friske bølger. Nogen blev i vandet i længere tid, men de fleste skyndte sig op i de 3 store vantvandsbassiner, som var opstillet tæt ved den velassorterede bar, som var inkluderet i billetprisen. Vel anbragt i det 38 grader varme vand var det så tiden til at hygge sig med et glas julegløgg og kigge ud over stranden, hvor det indhegnede badeområde var blevet planeret med friskt sand. For enden af området, lige i vandkanten, stod de lokale surfere klar i våddragter, hvis der skulle være en uøvet vinterbader, der fik problemer, og skulle hjælpes i land. Hele område emmede af hygge og julestemning, da den lokale vinterbadeklub, ”Hop i havbadet”, talstærkt havde pyntet op med tønder med lys, juletræer og halmballer.

En fantastisk og vellykket festival, som kun kunne lykkes i kraft af at næsten hele byen havde stået sammen og bidraget med masser af frivilligt arbejde.