Kalender

VINTERBADEFESTIVAL

28-12-2023

Ekstra koldt gys : vinterbadere i Vorupør igennem ”isterninge-container”

 

Når over 300 vinterbadere trodser vejr og vind og indtager Vesterhavets bølger 4.Juledag, onsdag den 28. december, er der lagt op til en folkefest med varme drikke, underholdning og ikke mindst masser af oplevelser for hele familien på Landingspladsen i Vorupør. Årets Vinterbadefestival forventes at samle over 300 vinterbadere og flere end 2.000 tilskuere. 

 

- det er den perfekte event at tage familie og venner med til efter nogle hektiske juledage. Der bliver rig mulighed for at få noget frisk luft og måske endda selv tage en tur i bølgerne, hvis man er frisk nok til det. Der er ganske få billetter tilbage i forsalg men man kan stadig købe billetter på dagen også så længe lager haves, fortæller Kim Poulsen fra Vorupør Erhvervsforening, der sammen med flere af byens øvrige foreninger og Thy Detailforum står bag arrangementet. 

 

Perfekte rammer til vinterbaderne

Arrangørerne har sørget for en perfekt oplevelse til vinterbaderne.

 

- til vinterbaderne er der et afspærret område med masser af koldt havvand samt tre store containere med varmt vand, hvor man kan hygge sig med en varm eller kold drink. Og for dem, som ikke kan få det koldt nok, er der sat en container op med isterninger, fortæller Kim Poulsen.

 

Fest på Landingspladsen

Der er lagt op til en daglang fest på Landingspladsen, hvor der blandt andet bydes på levende musik og bar i Sønder Spilhus, bar i Redningshuset, mulighed for at købe varme drikke og spise i de opstillede julehytter. 

- det er en festdag i Vorupør, der traditionelt tiltrækker rigtigt mange mennesker, der gerne vil nyde vores smukke natur og by og ikke mindst se vinterbaderne, siger Kim Poulsen.

 

Festivalen tiltrækker over 300 vinterbadere, der indløser en badebillet samt omkring 2.000 tilskuere, der for en beskeden entre på 20 kr. har mulighed for at kigge beundrende på de frygtløse vikinger. Pladsen åbner kl. 11.00 og vinterbaderne indtager bølgerne i Havbadet fra kl. 13.00. 

.

Vil du læse lidt om tidligere festivaler, så kig her: 

.

 

.

Vinterbadning er blevet meget populært i Danmark, næsten en ”folkesport blandt vikinger.”
I Vorupør har man udbygget aktiviteten til en hel Festival, som finder sted 4. juledag.
Første gang Festivalen blev afholdt var i 2014, og gennem de forløbne 9 år, er der hvert år kommet nye og spændende ekstra ting til, så der i år på programmet er: musik og bar i Sønder Spilhus, bar i redningshuset, varme drikke og spise i de opstillede julehytter. Og til baderne er et afspærret område med masser af koldt havvand samt 3 store containere med varmt vand, hvor man kan hygge sig med en varm eller kold drink. Og for dem, som ikke kan få det koldt nok, er der sat en container op med isterninger. Tør du.??

Ikke noget at sige til at Festivalen tiltrækker over 300 badere, der indløser en badebillet samt omkring 2.000 tilskuere, der beundrende kigger på de frygtløse vikinger.

Så vidt det er muligt, så gennemføres festivalen i Havbadet, der ud over at være et af områdets kendetegn, også er særdeles velegnet til tryg badning uden risiko for strøm og store bølger. Skulle havbadet være fyldt med sand, så har de friske arrangører før bevist, at de ved hurtig indsats kan afspærre et stykke af landingspladsen og rykke festivalen hertil.