Kalender

VINTERBADEFESTIVAL

28-12-2022

Så er billetsalget til årets Vinterbadefestival godt igang.

Find din billet her.

.

Vil du læse lidt om tidligere festivaler, så kig her: 

.

 

.

Vinterbadning er blevet meget populært i Danmark, næsten en ”folkesport blandt vikinger.”
I Vorupør har man udbygget aktiviteten til en hel Festival, som finder sted 4. juledag.
Første gang Festivalen blev afholdt var i 2014, og gennem de forløbne 8 år, er der hvert år kommet nye og spændende ekstra ting til, så der i år på programmet er: musik og bar i Sønder Spilhus, bar i redningshuset, varme drikke og spise i de opstillede julehytter. Og til baderne er et afspærret område med masser af koldt havvand samt 3 store containere med varmt vand, hvor man kan hygge sig med en varm eller kold drink. Og for dem, som ikke kan få det koldt nok, er der sat en container op med isterninger. Alle vinterbadere som tar en tur igennem det kolde havbad, et ophold i varmvandsbassinet efterfulgt af en tur gennem isterninge-containeren, har fortjent et ”Vikinge-diplom”. Tør du.??

Ikke noget at sige til at Festivalen tiltrækker over 300 badere, der indløser en badebillet samt omkring 2.000 tilskuere, der beundrende kigger på de frygtløse vikinger.

Så vidt det er muligt, så gennemføres festivalen i Havbadet, der ud over at være et af områdets kendetegn, også er særdeles velegnet til tryg badning uden risiko for strøm og store bølger. Skulle havbadet være fyldt med sand, så har de friske arrangører før bevist, at de ved hurtig indsats kan afspærre et stykke af landingspladsen og rykke festivalen hertil.